Job Great Works

Leder for Great Works i Norge

Har du lyst å bygge opp et unikt, kreativt rådgivningsmiljø, som hjelper ledende selskaper å finne helt nye inntektsstrømmer?

Great Works er en ny og ambisiøs satsing i Making Waves. Vi beskriver oss som “entrepreneurs for hire”. Det høres kanskje litt pompøst ut - men vi vet at tradisjonsrike norske selskaper trenger nye tanker og økt endringskraft for å lykkes i konkurransen mot lettbente startups. Vi søker deg som brenner for å hjelpe store virksomheter med å finne nye digitale forretningskonsepter som fører til radikal innovasjon og nye inntektsstrømmer.

Hva er Great Works?

Great Works skaper nye ideer for fremtidig vekst. Vi jobber både på oppdrag for etablerte virksomheter, og vi samarbeider med investeringsselskap for å bygge helt nye selskap og konsolidere bransjer.

Mange virksomheter sliter med å utfordre seg selv og er låst i eksisterende strukturer, tjenester og tankesett. Nøkkelen for å lykkes er å la et kreativt, multidisiplinært team jobbe på siden av eksisterende forretning - med tydelig mandat fra toppledelse og styre. Det sikrer at man kan jobbe raskt og uavhengig av resten av organisasjonen.

Great Works er et “Creative Business Studio”. Vi bruker mye av den samme verktøykassen som Making Waves er velkjent for; designtekning, prototyping og raske iterasjoner, og kombinerer dette med tung forretningsforståelse, analyse og overbevisningskraft på toppledernivå. 

Leveransene våre stopper ikke på tegnebrettet. Great Works samarbeider med Making Waves og resten av The North Alliance for å detaljere, utvikle, lansere og operasjonalisere ideene. Vi jobber langsiktig med kundene våre – som om det var vår egen startup. 

Great Works har allerede lykkes godt i det svenske markedet, der vi hjelper kunder å identifisere helt nye forretningsmodeller. Flere av disse ideene har resultert i opprettelsen av nye selskap og innovative tjenester. 

I Norge etableres Great Works i disse dager, og vi trykker klampen i bånn så snart du sitter bak rattet. Vi har både flinke folk som står klare til å bidra og kunder som venter på å bli invitert til det første møtet.

Hva skal du gjøre?

Du skal lede oppbyggingen av Norges mest fremgangsrike miljø innen kreativ forretningsutvikling og ditt hovedansvar blir å hjelpe norsk næringsliv å endre seg radikalt ved å utnytte mulighetene som ligger i fremtidens digitale produkter og plattformer.

Du vil lede et antall små, tverrfaglige team bestående av forretningsrådgivere, kreatører, teknologer og andre kompetanseprofiler som kreves for både å skape og teste nye konsepter.

Rundt deg vil du ha et stort nettverk av både selskaper og personer som du kan trekke på. Kundebasen til Making Waves og The North Alliance er betydelig, men vi tror at potensialet hos helt nye kunder er minst like stort.

Hvem er du?

Du har svært god kompetanse innen forretningsrådgivning, og du har hjulpet toppledere og styrer i viktige endringsprosesser. Kanskje har du selv startet eller drevet din egen virksomhet, du tar initiativ og ansvar for å nå ambisiøse mål, og bretter mer enn gjerne opp ermene og tar i et tak der det trengs. Du vet hva som kreves for å få nye konsepter til å fly og har gjerne også erfart hvor mye man lærer av å feile.

Du vet at nye forretningskonsepter må bygge på gode data og et business case, og du forstår hvordan PE-, CVC- og VC-aktører tenker i den forbindelse. 

Vi vet at radikal innovasjon er avhengig av synergien som oppstår i sammensatte team. Du vil fremfor alt være en lagspiller og det er derfor viktig at du har god erfaring med å jobbe tett med folk som har en annen bakgrunn og et annet tankesett enn deg. Nysgjerrighet og respekt for andres kompetanse er en selvfølge for deg.

De som kjenner deg vil si at du er enestående til å utvikle ambisiøse forretningsvisjoner. Du ser raskt kommersielle muligheter, og kommer med ideer for hvordan man kan utnytte dem, samtidig som du har et godt øye for bunnlinjen. Når du møter andre gjør du inntrykk - du får gjennomslag for dine ideer og planer gjennom din evne til å overbevise og lede andre. Du har også et solid nettverk, og du vet hvordan du kan bruke det til å nå dine og kundens mål.

Hvem er vi?

Making Waves består av over 400 av bransjens dyktigste personer - fordelt på kontorer i Norge, Sverige, USA og Polen. Great Works etableres som en del av Making Waves, men vil operere under egen merkevare for å være tydelig i markedet. 

For noen år siden var Making Waves med på å etablere The North Alliance — en progressiv familie av flere av de fremste strategi-, design-, teknologi- og kommunikasjonsselskapene i Norden. Sammen skal vi skape en ny type allianse som bygger bro mellom de mange fagdisiplinene og partnerne som morgendagens ledere trenger for å digitalisere virksomhetene sine.

Hva kan vi tilby?

Vi elsker jobben vår. Det merker du når du treffer oss og ser hvordan vi jobber sammen med kundene våre. Målet vårt er først og fremst å skape et fantastisk sted å jobbe og å være viktig for kundene våre. For å lykkes med det tenker vi både med hodet og hjertet, og gjør jobben vår med integritet og stolthet.

Making Waves har etterhvert blitt et voksent selskap. Det betyr at vi har gode interne systemer og strukturer på plass. Disse er designet for å utvikle de som jobber hos oss til å bli de beste innen sine disipliner. Dette gjør at vi konkurrerer i toppsjiktet om tilliten fra de modigste selskapene i Norden som trenger hjelp til sin digitale fornying.

Som leder i Great Works vil du rapportere direkte til daglig leder og bli en del av ledergruppen i Making Waves Norge, og vil derfor være en svært viktig bidragsyter i utviklingen av både Making Waves og The North Alliance.

Selvfølgelig har vi konkurransedyktige betingelser. Vi vet hva du er verdt, og du skal få som fortjent

Vi forteller gjerne mer når vi treffes. Ser frem til å høre fra deg!

 

Arbeidssted: Oslo

 

Har du spørsmål om stillingen?

Kim Ydse Krogstad

Managing Director, Norway

+47 907 82 388
moc.sevawgnikam@datsgork.mik